Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αντιγριπικός Εμβολιασμός Επαγγελματιών Υγείας.

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

 

Αξιότιμοι  ,

Όπως γνωρίζετε, ο αντιγριπικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας συστήνεται στη χώρα μας για περισσότερες από τρείς δεκαετίες. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην άμεση προστασία των ίδιων των εργαζομένων αλλά κυρίως στην έμμεση προστασία των ευάλωτων ασθενών που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση ή/και θάνατο στα πλαίσια λοίμωξης με γρίπη.

Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης κατά της γρίπης των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, παραμένουν χαμηλά και υπολείπονται αρκετά από το στόχο του 75% που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων. Συγκεκριμένα, η εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων στα νοσοκομεία αυξήθηκε από 10,9% σε 18% και στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας από 24,3% σε 34,5% την περσινή (2016 – 2017) περίοδο γρίπης.

Θα θέλαμε τη συνδρομή σας για να αυξηθεί ο αντιγριπικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Μέτρα προώθησης του αντιγριπικού εμβολιασμού είναι: προβολή στο περιοδικό και στην ιστοσελίδα του συλλόγου σας και υπενθύμιση με την αποστολή μηνυμάτων sms στα κινητά των μελών σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας, προκειμένου να πετύχουμε την αύξηση του αντιγριπικού εμβολιασμού στην χώρας μας.

Με τιμή,

Η Συντονίστρια της Συντονιστικής Επιτροπής Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας

Δρ Έλενα Μαλτέζου

Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος

Υπεύθυνη του Τμήματος Παρεμβάσεων

σε Χώρους Παροχής υπηρεσιών Υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ