Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar) «6ο Σεμινάριο καρδιοτοκογραφημα & stan | Σάββατο 11 Απριλίου 2020 | διαδικτυακό σεμινάριο (WEBINAR)»

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

πατήστε εδώ

6ο Σεμινάριο Καρδιοτοκογράφημα & STAN

Σάββατο 11 Απριλίου 2020
Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar)

 

 

 

Στόχοι Διαδικτυακού Σεμιναρίου CTG & STAN

 

Στόχος του Σεμιναρίου Καρδιοτοκογράφημα & STAN είναι α) η παθοφυσιολογική προσέγγιση των τρόπων με τους οποίους το έμβρυο υπερασπίζεται τον εαυτό του μέσα σε ένα ενδομήτριο υποξικό περιβάλλον, το οποίο είναι αποτέλεσμα ισχαιμικών προσβολών και β) η επισήμανση σημείων που δείχνουν την προοδευτική απώλεια της δυνατότητας αντιρρόπησης του εμβρύου.

Ο σκοπός της καρδιοτοκογραφικής παρακολούθησης του εμβρύου κατά τον τοκετό είναι η έγκαιρη ανίχνευση όσων εμβρύων μπορεί να είναι υποξικά, έτσι ώστε είτε να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετες εκτιμήσεις για το «καλώς έχειν» του εμβρύου (STAN) και να συνεχιστεί ο τοκετός ή το έμβρυο να γεννηθεί με καισαρική τομή ή κολπικά, επιτυγχάνοντας έτσι το στόχο της μείωσης της περιγεννητικής / νεογνικής νοσηρότητας ή θνησιμότητας (NICE 2014, FIGO 2015).

 

 

Ηλεκτρονικό Εγχειρίδιο Σεμιναρίου (e-book)

 

Οι εκπαιδευόμενοι με την εγγραφή τους στο Σεμινάριο CTG & STAN παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο του Σεμιναρίου. Στο Εγχειρίδιο αυτό αναλύεται εκτενώς η μέθοδος παρακολούθησης του εμβρύου με καρδιοτοκογράφημα που βασίζεται αποκλειστικά στην ερμηνεία της φυσιολογίας του εμβρύου, για την αξιολόγηση του «καλώς έχειν» του εμβρύου, ενώ τα μέχρι σήμερα αντίστοιχα σεμινάρια βασίζονται κυρίως στην αναγνώριση και την ερμηνεία προτύπων γραφημάτων.

 

 

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εκπαιδευόμενων

 

 

Οι εκπαιδευόμενοι με την εγγραφή τους στο Σεμινάριο CTG & STAN αποκτούν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σεμιναρίου στην ιστοσελίδα www.hsoge.gr.

Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό με πρόσθετες διαλέξεις τόσο προαπαιτούμενες για την παρακολούθηση του Σεμιναρίου, όσο και εξειδικευμένες για ιδιαίτερες περιπτώσεις Μαιευτικής πράξης. Οι διαλέξεις αυτές δεν παρουσιάζονται κατά την ημέρα του Σεμιναρίου. Για να δείτε την λίστα των online διαλέξεων πατήστε εδώ.

 

 

Συζητήσεις Περιστατικών & Ασκήσεις Κατανόησης

 

Η συμπλήρωση των διαλέξεων με διαδραστικές ασκήσεις των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου και καταγραφή απαντήσεων επί του έντυπου εγχειριδίου ενισχύει την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης οι διαλέξεις συμπληρώνονται  με συζήτηση πραγματικών περιστατικών, οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν την αποκτηθείσα γνώση και να επιβεβαιώσουν πρακτικά την κατανόηση των δεδομένων που παρουσιάζονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bασ. Σοφίας 124Β, Αθήνα 11526

Tηλ: +30 2107789211
Φαξ: +30 2107777390
E-mail: [email protected]

 

Copyright © ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

Our mailing address is:
[email protected]

Στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης της εταιρείας μας με το νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προτιθέμεθα να συνεχίσουμε να σας αποστέλλουμε δωρεάν τα newsletter της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον newsletter της ΕΕΜΓΕ πατήστε το σύνδεσμο “unsubscribe from this list” που ακολουθεί.