Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παιδιατρικό σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (ADVANCED PEDIATRIC LIFE SUPPORT COURSE – APLS) Στις 5 & 12-13 Δεκεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

APLS 12_20-merged_NEW

Aγαπητέ  συνάδελφε,

Το  APLS Crete ως επίσημος εκπρόσωπος του ΑDVANCED LIFE SUPPORT GROUP, του Ηνωμένου Βασιλείου, διοργανώνει Παιδιατρικό σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (ADVANCED PEDIATRIC LIFE SUPPORT COURSE – APLS)

Στις 5 & 12-13 Δεκεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο.

To σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς, νοσηλευτές ΤΕ/ΠΕ, υγειονομικούς με ανώτατες σπουδές, μεταπτυχιακά, κλπ. που εμπλέκονται σε διαδικασίες αναζωογόνησης, επείγουσας ιατρικής και βασικής υποστήριξης της ζωής παιδιών και βρεφών. Με την επιτυχή παρακολούθηση του Σεμιναρίου, οι υποψήφιοι καθίστανται διαπιστευμένοι διασώστες  παιδιών (ΑPLS Providers), από το Advanced Life SupportGroup.

Το σεμινάριο, μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνικών, παρέχει εκπαίδευση σε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για:

  • την πρόληψη και αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε παιδιά και βρέφη
  • την εφαρμογή στρατηγικών αρχικής αντιμετώπισης απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων ή τραυμάτων σε παιδιά και βρέφη

    Το Σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Διαλέξεις
  • Σταθμούς εκπαίδευσης πρακτικών δεξιοτήτων
  • Φροντιστήρια
  • Διδασκαλία και συμμετοχή σε εικονικά σενάρια κλινικών περιστατικών

    Λόγω των συνθηκών που δημιουργεί η νέα πανδημία covid – 19, το σεμινάριο εξακολουθεί να είναι διήμερο αλλά συνίσταται από μια ημέρα εξ αποστάσεως (5/12) και μια ημέρα δια ζώσης εκπαίδευσης (12 ή 13/12).

    Για την αποφυγή του συγχρωτισμού θα σας έχουμε κατανείμει σε δυο ομάδες. Η κάθε ομάδα θα παρακολουθήσει το δια ζώσης σεμινάριο, με τη διαμόρφωση μικρότερων υποομάδων, σε διαφορετική ημέρα (12 ή 13 Δεκεμβρίου). Οι υποομάδες αυτές θα είναι των 4 ατόμων αυστηρά.

    Η πρώτη ημέρα στις 5/12 είναι εξ΄ αποστάσεως και περιλαμβάνει όλες τις θεωρητικές διαλέξεις διαδικτυακά (οδηγίες σας δοθούν με τη δήλωση συμμετοχής σας). Την ημέρα αυτήν θα συμμετέχετε όλοι οι εκπαιδευόμενοι ανεξάρτητα σε ποια ομάδα έχετε κατανεμηθεί. Η παρακολούθηση θα γίνει από το σπίτι σας.

    Η 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 ή 13 Δεκεμβρίου. Αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν τα εικονικά σενάρια κλινικών περιστατικών και η εκπαίδευσης σας στις τεχνικές δεξιότητες τις οποίες θα έχετε παρακολουθήσει διαδικτυακά και πριν την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του σεμιναρίου.

    Η προετοιμασία για την παρακολούθηση του σεμιναρίου περιλαμβάνει

  1. Την μελέτη του συγγράμματος του APLS
  2. Την παρακολούθηση των βίντεο στην πλατφόρμα του alsg.org (Paediatric e-library) τουλάχιστον 48 ώρες πριν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση
  3. Την ολοκλήρωση των e-modules, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση
  4. Την προετοιμασία ενός περιστατικού τραύματος ή βαρέως πάσχοντος παιδιού (πχ σήψη, ανακοπή, αναφυλακτική αντίδραση κλπ) που θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Η ολοκλήρωση του σεμιναρίου περιλαμβάνει φυσικά την παρακολούθηση και των 2 ημερών του σεμιναρίου  (της εξ αποστάσεως και της δια ζώσης).

 

 

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 300 ευρώ (ένα μέρος του κόστους είναι ευγενική χορηγία της εταιρείας «Aντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος»). 

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πολύ περιορισμένος (24 άτομα), παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής και να την επιστρέψετε με e-mail στη γραμματέα του σεμιναρίου.

Αν υπάρχουν προτιμήσεις όσον αφορά τις ημερομηνίες (12 και 13/12) παρακαλώ ενημερώστε μας.

 

 

 

Αικατερίνη Χατζημιχάλη

Course  Director

 

Julieta Perez

Μ.Ε.Θ. ΠΑΙΔΩΝ 

Πα.Γ.Ν.Η.

Τηλ. 2810-392119

Φαξ 2810-392652