Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προς Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Χανίων

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

 

    1. Τη δημιουργία ενός προγράμματος ενημέρωσης που θα απευθύνεται σε μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου με σκοπό τη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Μέσα από ενημερωτικές ομιλίες και διάφορες εκδηλώσεις οι μαθητές θα μπορούσαν νααντιληφθούν τα ωφέλη της φυσικής άσκησης.
    2. Διεξαγωγή σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( δασκάλους και καθηγητές) με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ ή/και Δυσλεξία, με στόχο την κατάρτισή τους στην καθημερινή πρακτική εκπαίδευση αυτών των μαθητών.
    3. Υγιεινή και έλεγχος πωλούμενων ειδών στα κυλικεία σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων.
    4. Εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό της χρήσης προϊόντων καπνού και την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους υποδοχής του κοινού και στους χώρους εργασίας.
    5. Ενημερωτικού προγράμματος για την κατανάλωση αλκοόλ και δημιουργία ομάδας περιφρούρησης των καταστημάτων διασκέδασης που επιτρέπουν την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους.
    6. Δημιουργία ενός αρχικού πυρηνικού δικτύου ποδηλατοδρόμων στις οδούς Κυδωνίας, Τζανακάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη με σκοπό την προαγωγή της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη, την υιοθέτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής από τους πολίτες και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο κέντρο.
    7. Άμεση εφαρμογή, μετά από σύντομη επικαιροποίηση, της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης των Χανίων, η οποία εκκρεμεί από το 2005.
    8. Την άμεση αποκατάσταση ελαττωματικών οδοστρωμάτων και σημείων επικίνδυνων στα πεζοδρόμια.
    9. Την άμεση εφαρμογή και τήρηση του νόμου για παράνομη στάθμευση ειδικά σε μέρη όπου υπάρχουν Ράμπες αναπήρων.
    10. Προσβασιμότητα στην πόλη των ΑΜΕΑ
    11. Να ελεγχθεί η υγιεινή χώρων άθλησης που υπάγονται στη δικαιοδοσία του δήμου και αναβάθμιση αυτών σε όλο τον Δήμο.
    12. Χαρακτηρισμός ιστορικού κεντρου¨πεζοδρομος¨και επαναφορά μικρών λεωφορείων σε συνδυασμό με περισσότερα Δημοτικά Παρκινγκ περιφερικά – εφαρμογη ολοκληρωμένου σχεδίου συγκοινωνιών σε ΟΛΟ το Δήμο
    13. Να βρεθούν νεα σημεία τερματικού / αρχικού σταθμου των αστικών λεωφορείων.
    14. Να ελεγχθουν όλα τα αστικά λεωφορεία για την καταλληλότητα τους.
    15. Ελεγχος όλων των οχημάτων του Δήμου / ΔΕΥΑΧ / ΔΕΔΙΣΑ και απόσυρση ακατάλληλων, όπως και επισκευή όσων παραμεινουν στην κυκλοφορία.
    16. Εξομάλυνση πεζοδρομίων – πλακόστρωτων πλατειών και δρόμων.
    17. Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ για να φύγουν οι κολόνες από τα πεζοδρόμια, και να διευκολύνεται έτσι η διάβαση των πεζών.
    18. Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων – Τοποθέτηση μεγάλων κάδων – σκουπιδιών και ανακύκλωσης- σε ειδικά ξύλινα κουτιά που να σκεπάζουν και σε σημεία που να μην εμποδίζουν την ορατότητα.
    19. Προώθηση κυκλοφοριακής παιδείας από το προνήπιο – χρήση πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής
    20. Τήρηση των επικαιροποιημένων και νόμιμων προδιαγραφών ασφαλείας στις παιδικές χαρές του δήμου.
    21. Δημιουργία και τοποθέτηση σταθμών συλλογής μεταχειρισμένων παιχνιδιών, ειδών ρουχισμού και υπόδησης.
    22. Τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού, σχολεία, δημοτική αγορά, χώροι άθλησης.
    23. Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος Διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων στα ιδιωτικά ιατρεία.

 

 

 

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Π ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ          

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Μ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ