Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

ΕΚΚΛΗΣΗ 131 ΦΟΡΕΩΝ_2023

11_HPV_SYNODOS_2023_final ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

ως Εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ελληνικής HPV Εταιρείας, σας αποστέλλω συνημμένα την τελική φόρμα (με κείμενο και λογοτύπους) της νέας ΕΚΚΛΗΣΗΣ των 131 Φορέων προς την Ελληνική Πολιτεία, το περιεχόμενο της οποίας σας είχα κοινοποιήσει προ 2μήνου.

Δεδομένου του ότι δεν υπήρξαν ενστάσεις ή προτεινόμενες αλλαγές ή διορθώσεις στο κείμενο, αλλά αρκετές θετικές αποτιμήσεις, θεωρώ ότι υπάρχει η απαιτούμενη σχετική συναίνεση για να συζητηθεί ευρέως η ΕΚΚΛΗΣΗ αυτή κατά την διάρκεια της 3ης διαδικτυακής Διάσκεψης των Φορέων, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της 11ης Συνόδου της Ελληνικής HPV Εταιρείας (βλ. συνημ. σχετ. Πρόγραμμα). Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, κατά την διάρκεια της Διάσκεψης εκπρόσωπος από κάθε Φορέα θα έχει την δυνατότητα να λάβει τον λόγο, να σχολιάσει και να υποστηρίξει προφορικά την ΕΚΚΛΗΣΗ αυτή προς την Ελληνική Πολιτεία (για τον σκοπό αυτό έχετε λάβει ειδικό μήνυμα από την Γραμματεία του Συνεδρίου και υποθέτω ότι έχετε κάνει χρήση της δυνατότητας δήλωσης συμμετοχής στην συζήτηση). Μετά την τελική έγκριση, η ΕΚΚΛΗΣΗ αυτή των Φορέων θα κοινοποιηθεί προς την Πολιτεία, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άλλους σχετιζόμενους δημόσιους φορείς και τα ΜΜΕ.

Οι εξελίξεις στο θέμα της εθνικής προσπάθειας για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας και των άλλων HPV-σχετιζόμενων καρκίνων, παρά τις αντίστοιχες οδηγίες και προτροπές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προχωρούν όπως θα περίμενε κανείς, η εμβολιαστική κάλυψη υπολείπεται ακόμη κατά πολύ και η έναρξη της Δράσης Προληπτικών Διαγνωστικών Εξετάσεων για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας (Πρόγραμμα «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ») αναστέλλεται προσωρινά (;), σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ της 12.04.23. Πρέπει λοιπόν οι προσπάθειές μας να συνεχισθούν και να ενταθούν προς τον επιδιωκόμενο σκοπό.

 

Ελπίζοντας στην αθρόα συμμετοχή σας στην 3η Διάσκεψη των Φορέων, καθώς και στην διαρκή συμπαράταξή σας στην κοινή προσπάθεια,

 

με μεγάλη εκτίμηση

 

εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ελληνικής HPV Εταιρείας

 

Θ. Αγοραστός

Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ.

Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής HPV Εταιρείας