Οργάνωση

  

Συνδιοργάνωση





Υπο την Αιγίδα




Επιστημονική Γραμματεία

   

Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
Παπαδιαμαντοπούλου 11,
11528 Αθήνα, Ελλάδα
T: 210 7214184
F: 210 7242032
E: [email protected]
W: http://www.psych.gr/

Γραμματεία Συνεδρίου



PCO CONVIN S.A.
Κώστα Βάρναλη 29
15233, Χαλάνδρι, Ελλάδα
T: 210 6833600
F: 210 6847700
E: [email protected]
W: http://www.pco-convin.gr/

Οργανωθείτε!

Κάντε κλικ εδώ και προσθέστε το συνέδριο στο ημερολόγιο σας!

Countdown

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε σε ένα σημαντικό διπλό Συνέδριο, το 4ο Ψυχιατρικό Συνέδριο Ανατολικής Ευρώπης και το 3ο Συνέδριο Προληπτικής Ψυχιατρικής.

Η σημασία της Πρόληψης στην Ψυχιατρική αναγνωρίζεται σιγά-σιγά από όλους. Κατά την αρχική της σύλληψη, περιορίστηκε στο ψυχοκοινωνικό κομμάτι, αλλά πιο πρόσφατα, με τη συνδρομή της νευροβιολογίας, της ψυχοφαρμακολογίας, της ψυχιατρικής γενετικής συμβουλευτικής και των πρώιμων προληπτικών παρεμβάσεων έχει γίνει περισσότερο περιεκτική. Επιπροσθέτως, το γνωστό γνωμικό που θέλει την πρόληψη να υπερτερεί της θεραπείας βρήκε μια ακόμα επιβεβαίωση, κυρίως ως προς την οικονομική της συνιστώσα (κόστος-όφελος). Όλες αυτές οι πλευρές της ψυχιατρικής πρόληψης θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μας.

Η Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας είναι μια έννοια συναφής με την πρόληψη, με μια ειδοποιό διαφορά. Ενώ η πρόληψη ασχολείται με την ασθένεια, η προαγωγή ασχολείται με την υγεία. Έτσι, η προαγωγή της ψυχικής υγείας μας υπενθυμίζει την ιστορική προέλευση της ψυχιατρικής πρόληψης, όταν ξεκίνησε το κίνημα της «ψυχικής υγιεινής».

Λίγα λόγια τώρα για το δεύτερο σκέλος του διπλού συνεδρίου μας.

Η Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή του κόσμου που έχει υποφέρει πολύ τα πρόσφατα χρόνια. Στερήσεις και εντάσεις κάθε είδους, οικονομικές κρίσεις, πόλεμοι και καταστροφές είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις με μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία και την ψυχική υγεία των ανθρώπων, καθώς και σοβαρές επιπτώσεις στην Ιατρική και κυρίως στην Ψυχιατρική. Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά σε ορισμένες χώρες, αλλά συνεχίζει τη σοβαρή της κλιμάκωση σε άλλες.

Η ίδρυση της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων (PAEEB) σχετίζεται ακριβώς με τις παραπάνω διαπιστώσεις. Η Εταιρεία έχει οργανώσει τρία διεθνή συνέδρια μέχρι σήμερα, στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα, 2007), στη Μόσχα (Ρωσία, 2009) και στο Βελιγράδι (Σερβία, 2012) με μεγάλη επιτυχία.

Ευελπιστούμε ότι το συνέδριό μας στην Αθήνα θα έχει παρόμοια επιτυχία.

Σας περιμένουμε για να σας καλωσορίσουμε στην Αθήνα το Νοέμβριο. Ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα κι ένα συναρπαστικό κοινωνικό πρόγραμμα θα κάνουν τη διαμονή σας στην Αθήνα παραγωγική και ευχάριστη.


Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Γεώργιος Ν. Χριστοδούλου

Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Επίτιμος Εταίρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας, Επίτιμος Πρόεδρος της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων, Πρόεδρος της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής


Valery Krasnov

Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Ψυχιατρικής Μόσχας, Πρόεδρος ης Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων, Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ψυχιατρικής Εταιρείας
Συμπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης

Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βύρωνα-Καισαριανής, Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας
Συμπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Βασίλης Αλεβίζος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος Κλάδου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής