Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αγαπητοί συνάδελφοι,

κανείς μας δεν πρέπει να  ξεχνά ότι το Ιατρικό Λειτούργημα είναι πάνω από όλα Ανθρωποκεντρικό και Ανθρωπιστικό.

Οι καιροί που διανύουμε είναι σκληροί τόσο για τους πολίτες-ασθενείς, όσο και για  όλους ανεξαίρετα τους λειτουργούς της υγείας. Η εφαρμογή πρωτόγνωρων, ιδιαίτερα σκληρών μέτρων στην χώρα μας, οδήγησε σε δραστική μείωση των δαπανών για την υγεία και μια άκριτη και χωρίς όρια υποτίμηση της προσφοράς του γιατρού όλων των βαθμίδων. Οι δομές της υγείας αποδυναμώθηκαν, το ΕΣΥ απαξιώθηκε και έγινε ολοφάνερη η προσπάθεια για σύνθλιψη και εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών της Π.Φ.Υ.

Μετά από όλα αυτά οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με αλληλεγγύη για τους ασθενέστερους να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικές συμμαχίες ώστε  να επιτύχουμε τους στόχους μας και να αποτρέψουμε τον αφανισμό και την εξαθλίωση του έλληνα γιατρού, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες πολίτες.

Θέση μου είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την τολμηρή επιλογή της κοινής λογικής και της δημιουργίας. Να κάνουμε την διαφωνία  δύναμη σύνθεσης, συνοχής και δημιουργίας. Να καταθέτουμε εμείς προτάσεις,  για την Π.Φ.Υ., για το ΤΣΑΥ, για την εκπαίδευση και αξιολόγηση μας δίδοντας το μήνυμα ότι προέχει ο άνθρωπος των αριθμών.Να κάνουμε τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Σύλλογο μας,  ουσιαστικό θεσμικό σύμβουλο της πολιτείας  με συμμετοχή και δημιουργικές δράσεις. Να γίνουμε ξανά  ιατροί  δίδοντας στην πολιτεία να καταλάβει ότι ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας λειτουργεί με ιατρούς  κι όχι με «παρόχους».

Ως πρόεδρος του Ι.Σ. Χανίων, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι,  η νέα διοίκηση του Συλλόγου καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατοχύρωση της ιατρικής αξιοπρέπειας και τη διασφάλιση της άρτιας παροχής υπηρεσιών υγείας για όλους, βέβαια και με την δική σας στήριξη. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα,  εύχομαι  ο απολογισμός της τριετίας 2014 -2017 να έχει θετικό πρόσημο σε ουσιαστικού περιεχομένου ενέργειες και σημαντικές βελτιώσεις δεδομένων συνθηκών και καταστάσεων.

Ο  στόχος της  ιστοσελίδαςτου ΙΣΧ είναι να είναι χρηστική για τους  ιατρούς , αλλά και φιλόξενη για τους χρήστες του χώρου Υγείας, μέσα από μια διαδικασία αμφίδρομης ενημέρωσης, ακόμη και μέσα από τη συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους.

 

Dr. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ  Παρασκευή

Παιδοχειρουργός

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων