Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού- Οικοδομώντας το μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς!

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

«Οικοδομώντας το μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς!»

H Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου και καθιερώθηκε το 2010 από την WONCA για να επισημάνει το ρόλο και τη συμβολή των Οικογενειακών Ιατρών και των Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η γιορτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναγνωριστεί ο κεντρικός ρόλος των Οικογενειακών Ιατρών στην παροχή προσωπικής, ολοκληρωμένης και συνεχούς φροντίδας υγείας για όλους τους ασθενείς. Είναι επίσης μια ευκαιρία να εορταστεί η πρόοδος που σημειώνεται στην Οικογενειακή Ιατρική και οι ειδικές συνεισφορές των Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας παγκοσμίως.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το φετινό θέμα του εορτασμού: «Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς!»

Το θέμα του 2021 βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες με βασικά στοιχεία για να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις προς ένα καλύτερο μέλλον.

Οι Τέσσερεις Πυλώνες της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Ιατρού 2021

Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και Ομάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας – Θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι Οικογενειακοί Γιατροί που συνεργάζονται με διεπιστημονικές ομάδες επαγγελματιών υγείας είναι το κλειδί για την ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας και την παροχή προσιτής και υψηλής ποιότητας φροντίδας σε όλους.

Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και Ασθενείς – Οι Οικογενειακοί Ιατροί υιοθετούν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, παρέχουν συνεχή υποστήριξη σε ασθενείς και κοινότητες και διασφαλίζουν τη συνέχεια της φροντίδας σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της γιορτής.

Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και νέες τεχνολογίες – Εν μέσω της πανδημίας COVID-19, νέες τεχνολογίες έχουν αναδειχθεί ως θεμελιώδη εργαλεία για τους επαγγελματίες υγείας να συνεχίσουν την αποστολή τους.

Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και ΕΣΑΣ! – Ποια είναι τα δομικά στοιχεία που ΕΣΕΙΣ θεωρείτε βασικά για το μέλλον; Συμμετέχετε, υψώστε τη φωνή σας, μοιραστείτε τις δραστηριότητες και τις προσπάθειές σας και συμβάλλετε στην οικοδόμηση του μέλλοντος με τους Οικογενειακούς Ιατρούς!

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι φέτος καθώς ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, μόλις προ μηνός και επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, τόνισε πως αυτή βρίσκει τη χώρα μας να επενδύει στην Υγεία και συμπλήρωσε πως το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» προβλέπει την ενίσχυση, τη βελτίωση και τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, της Πρόληψης και της Ψηφιακής Υγείας.

Είμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων του επιμέρους σχεδίου δράσης για τη Μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ευχόμαστε να είναι τέτοιο που αυτή τη φορά να μπορούμε να το αγκαλιάσουμε όλοι και μαζί να οικοδομήσουμε το Μέλλον της Υγείας προς όφελος του ελληνικού πληθυσμού.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Για την Ανασυγκρότηση της Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής & της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Anargiros D. Mariolis, MD, PhD

General Practitioner/Family Physician

Medical Director

Health Center of Areopoli

23062 Areopoli, Mani, Greece

Tel:    +30 2733360011

+30 6945713380

[email protected]

[email protected]