Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Συλλαλητήριο για την Υγεία την Πέμπτη 9 Μαρτίου .

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΝ!!

 

 

Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις σε όλο το νησί που οργανώθηκαν από τους Συλλόγους Εργαζομένων των Νοσοκομείων την ΕΓΕΣΥΧ και άλλους φορείς του Νησιού, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού  Νοσοκομείου Χανίων ,η ΕΓΕΣΥΧ και ο Σύλλογος Θ.Ψ.Π καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους φορείς της πόλης μας αλλά κυρίως τον κάθε πολίτη του Νομού μας που είναι ο εν δυνάμει άμεσος αποδέκτης των Υπηρεσιών Υγείας  να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαχόμενων Υγειονομικών ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου .

Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας είναι διαχρονικά και δεν λύνονται χωρίς αυξήσεις της Κρατικής Χρηματοδότησης ,με ιδιωτικοποιήσεις ,με μετακινήσεις προσωπικού και εντέλλεσθε!.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο συνεχώς επιδεινώνεται κυρίως λόγω της σοβαρής υπο-στελέχωσης τόσο σε Ιατρικό όσο και σε Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό.

Διεκδικούμε αποφασιστικά και θα παλέψουμε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά για να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας και η ελεύθερη δωρεάν καθολική πρόσβαση σε Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που αξίζουν οι πολίτες του τόπου μας !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

-Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει το ρόλο της και να αποσυμφορήσει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

-Μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων .

-Όχι στο νέο ΕΣΥ- Όχι στην μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.

-Καμία κατάργηση -συγχώνευση κλινικής, τμήματος.

-Ένταξη και Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες .

 

 

ΕΚ ΤΩΝ Δ.Σ