Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα από την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΔΤ

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα
από την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης


#StemCellAwarenessWeek2023   #ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα  #WCBD23 #WorldCordBloodDay  #DonateCordBlood


Φωταγωγήσεις από τις Περιφέρειες Κρήτης και Ν. Αιγαίου για την διάδοση του μηνύματος
δωρεάς του Ομφαλικού Αίματος
Δράσεις Ενημέρωσης σε Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης
Ανανεωμένη διαδικτυακή Εικαστική Έκθεση

με την σύνεργασία της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος (ΟπΑ) της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου

 

Παρακαλώ βρείτε συννημένo σημερινό δελτίο τύπου προς δημοσίευση για την Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος – World Cord Blood Day (15η Νοεμβρίου) διοργανώνεται – για έβδομη συνεχή χρονιά – από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

 

Στις προγραμματιζόμενες δράσεις συμμετέχουν και φέτος και οι τέσσερις  Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης –  Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων – η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Χανίων, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος (ΟπΑ) της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Χανίων ‘Ορίζοντας’, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων ‘Αγ. Ιωάννης’ , ο Σύλλογος φίλων της Αιματολογικής Κλινικής Ηρακλείου ‘Αναγέννηση’ και με την υποστήριξη του Συλλόγου ‘Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού Χανίων’.

 

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ομφαλικού Αίματος, σηματοδοτόντας παράλληλα την έναρξη των δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης. Παράλληλες δράσεις φωταγώγησης θα πραγματοποιηθούν – για δεύτερη χρονιά  – και απο τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης καθώς και από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, φωτίζοντας το κτίριο της Περιφέρειας στο νησί της Ρόδου, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη.

 

Παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Εβδομάδα Ενημέρωσης σε Κρήτη και Ρόδο,  και στην Θεσσαλονίκη από τη Δημόσια Τράπεζα ΟπΑ της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου

Καθ’όλη την Εβδομάδα, το ευρύ κοινό – για έκτη συνεχή χρονιά – μπορεί να επισκεφτεί διαδικτυακά την ανανεωμένη, με νέα έργα, Εικονική Εικαστική Έκθεση ιατρών και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίων του Εξωτερικού «Multipotent colors: Painting for the Stem Cells Awareness Week»


Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης αποτελούν μέρος του δικτύου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.

 

Αναλυτικά οι δράσεις της Εβδομάδας και δηλώσεις στο δελτίο τύπου που επισυνάπτεται και στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://www.cordbloodbankcrete.gr/?p=6710

 

 

Λογότυπο WCBD  εδώ και εδώ

 

Καθόλη την εβδομάδα μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τις δράσεις/υλικό/φωτογραφίες  της Εβδομάδας μέσω της ιστοσελίδας και  των κοινωνικών μας δίκτυων:
Facebook
 @cordbloodbankcrete.gr    Χ (twitter) @PublicCBBC     YouTube Cord Blood Bank Crete   www.cordbloodbankcrete.gr/ 

 

 

**Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει 2ο δελτίο τύπου, με δηλώσεις για την κοινή δράση της φωταγώγησης σε Κρήτη και Ν.Αιγαίο.

 

Θα εκτιμούσαμε  να επικοινωνηθεί το δελτιο και οι δρασεις, καθώς επίσης και στα κοινωνικά σας δίκτυα.

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε  με την ΔηΤΟΒ για συνεντεύξεις  και πληροφορίες σχετικα με το  έργο της Δημόσιας Τράπεζας, την κλινική αξιοποιήση του ομφαλικού αίματος, την διαδικασία της Δωρεάς, και τις δράσεις ενημέρωσης της Εβδομάδας στο [email protected]

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας ,

Με εκτίμηση,

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης
Αιματολογική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η.
Ιατρική Σχολή Κρήτης, πτέρυγα 8Α, 1ος όροφος
Βούτες Ηράκλειο, 71500
www.cordbloodbankcrete.gr
email: [email protected]
Γραφείο Τύπου-Επικ/νίας WhatsApp: +30 6980 638 480
ΔηΤΟΒ Κρήτης 2810-394726 Κιν. 6930847253