Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο «Πρόληψη στη Μαιευτική – Γυναικολογία»

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πρόληψη αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την προάσπιση και την διαφύλαξη της υγείας. Η αξία της πρόληψης στην ιατρική έχει πολλάκις τονιστεί ήδη από αρχαιοτάτων χρόνων. «Κάλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης για την υγεία και τη μακροζωία, ενώ ο Πυθαγόρας, στα χρυσά του έπη, εξαίρει την προληπτική συμβουλευτική, τονίζοντας ότι «ουδ υγιείς της κατά σώμα αμέλειαν έχειν χρει ,αλλά ποτού τε μέτρον , και σίτου , γυμνασίων τε ποιείσθαι».
Η ολοένα αυξανόμενη ανέλιξη της τεχνολογίας και της πληροφορικής σε συνδυασμό με την ταχύτατη παρατηρούμενη πρόοδο στον τομέα των βιοεπιστημών πρόσφεραν σημαντικά εργαλεία στην διεξοδικότερη κατανόηση της βιολογίας και της εξέλιξης των διαφόρων ασθενειών, και εφοδίασαν την ιατρική κοινότητα με πληθώρα εξετάσεων, κατάλληλων να ανιχνεύσουν πρώιμα σοβαρές παθολογίες.
Η Β΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας και επισημαίνοντας αφ΄ενός τον καταλυτικό ρόλο του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου στην προληπτική ιατρική και αφ΄ετέρου, την ανάγκη να προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα πρόσβαση στις βέλτιστες νεότερες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και διασφάλισης της υγείας της, διοργανώνει φέτος μια Επιστημονική Συνάντηση με θέμα την «Πρόληψη στη Μαιευτική και Γυναικολογία».
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε όλους να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις καινοτομίες της πρόληψης στην Μαιευτική και την Γυναικολογία, να ανταλλάξουμε απόψεις, να προβληματιστούμε και να αλληλεπιδράσουμε γόνιμα και δημιουργικά, με γνώμονα την προάσπιση και προαγωγή της υγείας της πολυπράγμονος και πολυδιάστατης ύπαρξης της γυναίκας, που σύμφωνα με τον Fyodor Dostoevsky «…είναι ικανή από το μηδέν να κάνει το παν».

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Δ. ΔίναςΚαθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας –  Γυναικολογικής Ογκολογίας, Διευθυντής Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.
Αλέξανδρος ΣωτηριάδηςΚαθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας – Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ., Πρόεδρος Επιστημονικής Συνάντησης 
Χρυσούλα Μαργιούλα – ΣιάρκουΑκαδημαϊκή Υπότροφος,  Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ., Οργανωτική Υπεύθυνη Επιστημονικής Συνάντησης