Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Νομική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η Ιατρική Ποινική Ευθύνη στην πράξη».

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Iatriki_Poiniki_Euthini_03 (2)

Με το παρόν, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Νομική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η Ιατρική Ποινική Ευθύνη στην πράξη».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου (17:00 – 21:00 & 10:00 – 14:00) με συνολική διάρκεια 8 ώρες και εισηγητές τον κ. Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, Τακτικό Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., την κα Τριανταφυλλιά Κωστούλη, υπ. Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολή του ΕΚΠΑ και τον κ. Ιωάννη Γ. Επιτροπάκη, δικηγόρο Αθηνών, Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου LMU του Μονάχου. Παρεμβαίνει η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

 

Η στοιχειοθέτηση της ιατρικής ποινικής ευθύνης αποτελεί ζήτημα με ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά λόγω της άσκησης ποινικών διώξεων που αφορούν συνηθέστερα στους ιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων. Η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα επικεντρωθεί στους σημαντικότερους άξονες της ιατρικής αμέλειας που προκύπτει από πράξεις ή παραλείψεις, κατά την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, με ειδικότερη αναφορά στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια και με εκτενή παράθεση σχετικής νομολογίας. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα κρίσιμα σημεία ανά υπόθεση, κυρίως από νομική άποψη, ώστε να καταστεί σαφής η οριοθέτηση της έννοιας των ιατρικών σφαλμάτων, ενώ θα αναδειχθεί ο ρόλος των ιατροδικαστών, ως πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των διαδίκων, ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων και ειδική μνεία θα γίνει στην ιατρική ποινική ευθύνη σε καθεστώς πανδημίας.

Απευθύνομαι σε εσάς, καθώς προσφέρουμε 10% έκπτωση, ειδικά για τα μέλη του Συλλόγου σας

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία (δεδομένου και του επιδημιολογικού φορτίου που θα υπάρχει) είτε εξ αποστάσεως (μέσω Live streaming ή On demand).

Για επιπλέον πληροφορίες, σας επισυνάπτω το αναλυτικό διάγραμμα ύλης προς προώθηση στα μέλη σας μαζί με την προσφορά που δικαιούνται.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τη διαδικασία εγγραφής παραμένω στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

 

Ξένη Κουτσουμπού

Continuing Education Dept.

 

Xeni Koutsoumpou

 

E [email protected]