Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Συνέδριο: «Πανδημίες, πόλεμοι και οικονομική κρίση: επιπτώσεις στην εξάπλωση και αντιμετώπιση των λοιμώξεων» / 4 – 6 Νοέμβριου 2022

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να καταχωρίσετε την εγγραφή σας.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να καταθέσετε την Περίληψη της εργασίας σας.

 

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Το Μεσογειακό́ Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων, με ιδιαίτερη χαρά́ και τιμή́, σας προσκαλεί στο συνέδριο με τίτλο «Πανδημίες, πόλεμοι και οικονομική κρίση: επιπτώσεις στην εξάπλωση και αντιμετώπιση των λοιμώξεων».

Το εφετινό́ ετήσιο συνέδριο που θα  πραγματοποιηθεί 4 – 6 Νοέμβριου 2022 στην Αθηνά, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό́ γεγονός για την επιστημονική́ κοινότητα, στο τομέα των λοιμώξεων με κύρια θεματολογία τις εξελίξεις της πανδημίας COVID 19, της χρήσης των εμβολίων και της φαρμακευτικής αντιμετώπισης, της παρουσίασης των επιπτώσεων αυτής, αλλά και άλλων πανδημιών (πχ γρίπης) στην εξάπλωση των λοιμώξεων.

Παράλληλα θα συζητηθεί  ο ιστορικός ρόλος των πολέμων, με προεξάρχοντα εκείνον της Ουκρανίας, στην μετάδοση λοιμώξεων τόσο στην ίδια τη χώρα αλλά και στις χώρες που υποδέχονται τα μεταναστευτικά κύματα και τέλος, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην επιδημιολογία των λοιμώξεων.

Θα παρουσιαστούν επίσης και θα συζητηθούν  τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι ευκαιρίες,  που δημιουργούν οι πανδημίες, οι πόλεμοι και οι οικονομικές τους επιπτώσεις για συντονισμένη έρευνα, ώστε να ανακαλυφθούν και χρησιμοποιηθούν γρήγορες μέθοδοι για την διάγνωση, νέα εμβόλια για την πρόληψη και νέα φάρμακα για την θεραπεία των λοιμώξεων.

Βασικοί́ Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι καταξιωμένοι Ειδικοί́ Επιστήμονες, Διαπρεπείς Ερευνητές από́ την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες Μεσογειακές χώρες.

Με τη βεβαιότητα ότι η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή́ σας, θα αποτελέσουνε την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του Συνεδρίου μας, «Πανδημίες, πόλεμοι και οικονομική κρίση: επιπτώσεις στην εξάπλωση και αντιμετώπιση των λοιμώξεων», σας περιμένουμε να λάβετε μέρος σε αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από́ τον Πανελλήνιο Ιατρικό́ Σύλλογο.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
οι Διοργανωτές του Συνεδρίου

Γεώργιος Πετρίκκος
Προέδρος Μεσογειακού́ Ινστιτούτου Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων

Άννα Σκιαδά
Προέδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου

Μιράντα Δρογκάρη – Απειρανθίτου
Προέδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

Oργάνωση – Γραμματεία

📌 Μαραθωνομάχων 26, 151 24 Μαρούσι
☎ 210 6827405, 210 6839690-1 │ 📠 210 6827409
📧 [email protected] │ 💻 www.tmg.gr